Auto shortlease: helpt jouw dromen uitkomen

Jarenlang werkte ik als wondverpleegkundige op het Wond Expertise Centrum (WEC) van een groot ziekenhuis. Ik draaide regelmatige diensten op de polikliniek. Er zijn patiënten met wonden die moeilijk genezen, en die ik dus regelmatig zag op de poli. Dat vond ik aantrekkelijk aan het vak: die band met de patiënt en zijn of haar familie. Ik dacht al een tijdje over een manier waarop ik anders, intensiever kon werken als wondverpleegkundige. Want, al zeg ik het zelf, ik heb gevoel voor het vak. Ik bezoek interessante congressen en volg regelmatig bij- of nascholing. De samenwerking met de artsen gaat over het algemeen goed. Eigenlijk had ik de behoefte om meer zelfstandig te werken. De wens om mijn eigen ritme te bepalen, mijn eigen zaken te regelen, werd hoe langer hoe groter. Op het WEC zag ik veel diabetici met slecht verzorgde voeten. Dat kan funest zijn; één klein wondje aan de voet kan tot grote gevolgen leiden. Ik besloot aanvullend te gaan studeren voor pedicure, speciaal voor de diabetische voet. Elke vrijdag moest ik naar school en volgde daar theorie en praktijklessen. Ik mocht de versnelde opleiding doen vanwege vrijstellingen voor anatomie, fysiologie en pathologie. Na een jaar had ik het diploma op zak.

Shortlease

De volgende stap was de inschrijving bij de Kamer van Koophandel als ZZP’er: pedicure aan huis. Dat zou ik twee dagen in de week gaan doen. Er moest nog een belangrijk ding geregeld worden: vervoer. Ik had geen auto omdat ik vlak bij het ziekenhuis woon. Als pedicure heb ik zoveel aan materialen te vervoeren dat ik niet zonder auto kan werken. Na lang wikken en wegen heb ik besloten om als starter te kiezen voor auto shortlease. Zo draagt mijn onderneming geen financieel risico als het gaat om vervoer. Shortlease is maandelijks opzegbaar. Verzekeringen, afschrijving, wegenbelasting en pechhulp, ik heb er geen omkijken naar.

Flexibele mobiliteit

Ik had inmiddels ook gesprekken gehad bij een paar grote thuiszorgorganisaties. Zij huren mij in als wondverpleegkundige. Zo ben ik in staat om mijn eigen agenda in te vullen. Ik geef eenvoudig op welke dagen en uren ik beschikbaar ben. Dat kan ook in de avond zijn of in het weekend, net hoe het uitkomt. Ik zit niet de hele dag binnen en ik zie de patiënt/cliënt in zijn of haar eigen omgeving. Inmiddels ben ik al een paar maanden bezig en heb ik al aardig mijn eigen ideale ritme gevonden. Het contact is daardoor minder vluchtig en veel persoonlijker dan in het ziekenhuis. Precies wat ik wilde!

 

About

No Comments

Leave a Comment