De verbouwing kan beginnen

Sinds vorige maand ben ik naar een nieuwe plek verhuisd. Ik heb een paar jaar een appartement gehuurd, maar sinds kort heb ik mijn eigen huis gekocht. Daar ging een lang zoekproces aan vooraf. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een huis waar nog wel het een en ander aan moet gebeuren. Ik vind het leuk om te klussen en om huizen op te knappen. Ik heb niet voor een bouwval gekozen, maar wel voor een degelijk huis waar ik veel perspectief in zag. De grootste dingen die moesten gebeuren was het schilderen van de muren, het leggen van een nieuwe vloer, het plaatsen van een nieuwe keuken en het renoveren van de badkamer. Dat kun je natuurlijk niet allemaal tegelijk doen, maar dat verdeel je over een langere periode. Allereest ben ik begonnen met het schilderwerk en ik zal hieronder verder vertellen hoe de verbouwing is verlopen.

De eerste stappen

Het huis was gelukkig bij oplevering helemaal leeg en er hoefde verder geen stucwerk aangebracht te worden. Daarom kon ik gelijk beginnen met het schilderen van de muren. Dat heeft me een lang weekend gekost, veel korter dan dat ik van tevoren had ingeschat. Nadat alles gedroogd was kon ik de nieuwe vloer gaan leggen. Daarbij had ik gekozen voor quick step laminaat in een licht bruine kleur. Het leggen van de vloer ging mij vrij aardig af. In totaal was ik een paar dagen bezig met het leggen van de gehele vloer in mijn huis. De eerste stappen van de verbouwing waren gezet en daar heb ik nog geen problemen mee gehad. Het was een goede start waardoor ik ver op schema lag en gelijk door kon met het plaatsen van de keuken.

Sanitair blijft lastig

Bij het plaatsen van de keukenkastjes en alle apparatuur had ik toch wat meer moeite. Het blijft lastig om te juiste afmetingen in te schatten. Ik heb over de nieuwe keuken best lang gedaan, maar uiteindelijk is het helemaal naar wens geworden. Mijn huis was zo goed als af en nu kon ik er zeker gaan wonen. Het enige wat ik nog moest doen was het renoveren van mijn badkamer. Daar ben ik wel mee begonnen, maar dat heb ik nog niet afgemaakt. Er zijn nog wat kleine dingen die moeten gebeuren, maar ik denk dat ik dat ga uitbesteden aan een vakman. Het renoveren van een badkamer blijft lastig en daar heb je toch echt de ervaring van een vakman voor nodig.

About

No Comments

Leave a Comment