Onmisbare kleding voor de man

Nét zoals de vrouwenmode wil de herenmode nog weleens van koers veranderen. Ieder seizoen zijn er andere kledingstukken in de mode. En nét wanneer je denkt dat je op de hoogte bent van de allerlaatste trends, veranderen ze weer. Gelukkig hoef je je niet altijd aan de laatste trends te houden, maar is het vooral belangrijk om je te kleden in outfits waar jij je goed bij voelt. Én toch zijn er van die kledingstukken die onmisbaar zijn voor iedere man. Misschien omdat ze goed van pas kunnen komen, of simpelweg omdat ze vaak worden gedragen. Door deze onmisbare kledingstukken nu al toe te voegen aan je kledingkast, kun je onverwachte situaties voorkomen. Want zeg nou zelf: niemand wil halsoverkop nog op zoek naar een wit overhemd.

De basics

Iedere kledingkast heeft basics nodig. En met basics bedoelen we de alledaagse kleding, die dus veel en vaak gedragen wordt. Denk bijvoorbeeld aan effen t-shirts, truien, vesten en spijkerbroeken. Bij deze kleding is de pasvorm en de stof van het grootste belang. Je wilt immers niet op je werk zitten met een kriebelige wintertrui. De basics zouden het grootste deel van je kledingkast in beslag moeten nemen, simpelweg omdat je deze kledingstukken het meeste draagt.

Kleding voor een bijzondere gelegenheid

Kleding voor feestjes of andere bijzondere gelegenheden, draag je natuurlijk lang niet zo vaak als de basics. Maar toch zijn ze minstens net zo belangrijk. Je wilt immers niet bij iedere uitnodiging op zoek naar een passende outfit, én tegelijkertijd wil je niet bij ieder feestje aankomen in dezelfde kleding. Het is daarom van groot belang om meerdere nette kledingstukken in je kledingkast te hebben. Denk bijvoorbeeld aan donkere spijkerbroeken, overhemden en eventueel colberts of jasjes. Wanneer je regelmatig wordt uitgenodigd voor gelegenheden waar een driedelig pak word gewaardeerd, dan kun je deze ook toevoegen aan je kledingkast.

Sportkleding en accessoires

Je zou denken dat sportkleding alleen belangrijk is wanneer je daadwerkelijk regelmatig gaat sporten, maar dat is niet helemaal waar. Natuurlijk is het overbodig om een wielrenbroek in je kledingkast te hebben liggen, als je nooit gaat wielrennen. Maar een joggingbroek, een bodywarmer of een joggingpak kunnen altijd goed van pas komen. Hetzelfde geldt voor accessoires. Voeg geen accessoires toe, waarvan je weet dat je ze nooit gaan dragen. Maar het hebben van een pet, een stropdas of een horloge kan nooit kwaad.

About

No Comments

Leave a Comment