Een gewone zaterdag

Bij ons thuis is het nooit saai. Omdat we de afspraken niet echt plannen, laten we alles altijd maar gebeuren. Op een gewone zaterdag is het altijd gezellig chaotisch en druk bij ons thuis. Niet alleen door alle visite die langs komt maar ook met al onze eigen afspraken en werkzaamheden.

Laat de ochtend maar beginnen

Het is half 8 als iedereen langzaam wakker wordt. Heerlijk. We hebben allemaal uitgeslapen. De afgelopen week hebben de kinderen, en daardoor wij ook, slecht geslapen vanwege de drukke week. Laat naar bed en vroeg weer op.

Op ons gemak gaan we in onze joggingbroek naar beneden. Daar maak ik pap voor meisjes en een flesje voor de jongste. Ondertussen rol ik croissantjes en schuif ze in de oven. Met avocado en aardbeien maak ik een lekkere smoothie. Eitjes staan op vuur om te koken en ondertussen komt mijn man ook naar beneden. Na het ontbijt spelen we nog wat met de kinderen. Als eerste stap ik onder de douche en kleed me aan. Daarna help ik de meisjes met hun gezicht wassen, handen wassen en tanden poetsen. Ze hebben inmiddels de leeftijd dat ze zichzelf aan kunnen kleden. Heerlijk. De jongste doe ik lekker in bad en gaat daarna nog even slapen. Het is inmiddels half 12. Wat een relaxte ochtend.

Nu komt de gezellige drukte

Om 12 uur heb ik een afspraak in de stad voor werk. Ja, ik weet het, het is zaterdag. Maar juist op de zaterdagen heb ik de tijd om dingen voor mijn werk te doen. Mijn man is thuis en kan dus bij de kinderen blijven zodat ik rustig de dingen kan doen die ik moet doen. Rond half 2 kom ik weer thuis en zie dat inmiddels dat mijn zwager met ons neefje bij ons op de bank zit. Gezellig. Ze komen even koffie drinken en gezellig kletsen. Niet veel later belt mijn vader dat hij even langs wil komen. Voor zijn verjaardagsfeest wil hij graag een rookmachine huren en vraagt of wij even op internet kunnen kijken voor hem. Een half uur later zit ook mijn vader bij ons thuis. Om 4 uur hebben we zelf een afspraak staan met een aannemer die langs komt. Hij komt praten over onze plannen voor de uitbouw. Rond half 6 druppelt iedereen weer langzaam het huis uit en maken wij ons klaar voor het avondeten. We zijn vandaag uitgenodigd om bij vrienden te eten.

About

No Comments

Leave a Comment