Scheiden: twee huizen ontruimen

Van mijn biologische ouders ben ik enig kind. Tot mijn 3e jaar zijn mijn ouders bij elkaar gebleven. Daarna ben ik 4 jaar alleen met mijn moeder geweest. Toen ik 7 jaar was kreeg mijn moeder een relatie met mijn stiefvader. Hij had ook een dochter van mijn leeftijd. Iets wat ik ontzettend leuk vond. Helaas vond mijn stiefzus dat niet. Ik heb mij daardoor altijd een enig kind gevoeld.

Daar was ik dan

Op mijn 3e gingen mijn biologische ouders uit elkaar. Ze waren nooit getrouwd dus ook geen moeilijk gedoe met scheidingspapieren. Ik kan me overigens niet voorstellen dat die twee ooit bij elkaar zijn geweest. Totaal verschillende mensen met een totaal andere levensstijl. Toch ben ik blij dat ze vroeger verliefd op elkaar zijn geweest en mij hebben gekregen.

Mijn moeder was al eind 30 toen ze mijn vader leerde kennen. Ze wilde zo ontzettend graag een kind en mijn vader had al 3 dochters uit eerdere huwelijken. Mijn vader gunde het mijn moeder en samen kregen ze mij. Daar was ik dan.

Uit elkaar

Toen ik 3 jaar was besloten mijn ouders uit elkaar te gaan. Eerlijk gezegd kan ik mij daar niets meer van herinneren. En misschien maar beter ook. Ik heb 4 jaar lang alleen met mijn moeder gewoond tot dat zij een nieuwe relatie kreeg met mijn stiefvader. Een vriendelijke man. Bemoeide zich nooit met mij en de opvoeding en dus mocht ik hem vanaf het eerste moment. Hij had een dochter, dezelfde leeftijd als ik, en twee katten. Mijn moeder had zware astma en dus was mijn stiefvader veel bij ons thuis. Ik moest dan naar mijn vader toe. Al snel besloten ze samen te gaan wonen en kochten een huis bij ons in de buurt. Twee huizen moesten nu ontruimd worden en alle spullen moesten samengevoegd worden. Het eerste wat mijn moeder deed was een afvalcontainer huren. Veel spullen konden namelijk weggegooid worden. Alle meubels werden vervangen door nieuwe en de spullen die wel konden blijven werden tijdelijk opgeslagen in een loods. Binnen een jaar waren we verhuisd en woonden we ineens met zijn vieren. Een hele verandering. Tussen mijn stiefzus en mij ging het niet goed. Zij heeft het nooit leuk gevonden dat ze moest verhuizen en dat ze er een zusje bij kreeg. De aandacht die haar vader haar altijd gaf moest ze nu delen met twee anderen.

 

About

No Comments

Leave a Comment