Stralend en verzorgd het jaar door.

Vanaf jongs af aan ben ik al bezig met schoonheid. Waar ieder jong meisje het antwoord gaf dat ze later dolfijnentrainer wilde worden, wilde ik graag schoonheidsspecialiste worden. Bij mijn eerste (nep) make-up setje was ik meteen verkocht. Ieder vriendinnetje heb ik meerdere keren opgemaakt en ook mijn ouders zijn slachtoffer geweest aan mijn creatieve make-up uitspattingen. Nu ik ouder ben, vele make-up inspiratie boeken, cursussen voor visagiste en vele YouTube filmpjes later heb ik zeker mijn talenten kunnen ontwikkelen. Schoonheidsspecialiste zie ik niet meer als toekomst beeld, maar ik werk hard om later make-up artist te worden. Toch besteed ik nog wel veel aandacht aan het verkrijgen van een gezonde huid en haren, want ik wil ook kunnen stralen op een dag dat ik even geen make-up draag.

Het verzorgen van mijn huid.

Hoe leuk ik make-up ook vind, ik zie ook hoe belangrijk het is om je huid goed te verzorgen. Dus naast iedere ochtend en avond een lekker en hydraterende crème op te smeren, gebruik ik ook genoeg producten wanneer ik mezelf opmaak. Van een goede reinigende crème voordat ik mezelf opmaak tot een effectieve en verzorgende reiniging erna. Daarnaast maak ik van tijd tot tijd gebruik van een heerlijk gezichtsmasker. Hier koppel ik dan ook meteen een heerlijk relaxerend momentje voor mezelf aan vast. Zo voorkom ik ook een versneld verouderingsproces door stres. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik het ook zeker aanraden om zo af en toe zo een momentje te pakken. Kies een avond uit, kook extra lekker, lees een goed boek, kies een mooie film uit of laat jezelf heerlijk ontspannen in een warm bad.  Je zult na één avond al meteen merken wat voor boost dit aan je gemoedstoestand kan geven.

Het verzorgen van mijn haar.

Ook besteed ik veel aandacht aan mijn haar. Ik ben wel minder handig met mijn haar, maar toch vind ik de verzorging voor mijn haar zeer belangrijk. Het gezegde ‘als je haar maar goed zit’ luidt niet voor niets. Wanneer mijn haar vol en gezond eruit ziet voel ik me meteen een stuk zelfverzekerder. Vooral wanneer ik mijn haar stil of krul vind ik het belangrijk dat dit zo weinig mogelijk beschadiging geeft. Dit is ook de reden dat ik een steampod gebruik van l’oreal om mijn haar glad en glanzend te krijgen. Het stijlen gebeurt hier op basis van de kracht en zachtheid van de stoom. Dit zorgt ervoor dat het zo min mogelijk het haar zelf beschadigd terwijl het wel een optimale glans en gladheid garandeert.

About

No Comments

Leave a Comment