Waarom je een camoinette wil hebben!

Het is binnenkort kerst dus ik zat eens te denken wat ik nog op mijn verlanglijstje heb staan. En daar staat een ding op dat niet onder de kerstboom past, maar ik eigenlijk al heel lang wil hebben. Dat is namelijk een voertuig; de Camionette occasion! Dit voertuig is voor heel veel dingen handig en het is dus niet voor niets dat eigenlijk iedereen een Camionette occasion zou moeten hebben. Wil jij weten waarom ik dit voertuig zo graag wil hebben en waar een Camionette occasion allemaal handig voor is? Lees dan hieronder verder in de blog. 

Wat is een Camionette occasion? 

Eerst zal ik eens even uitleggen, voor de niet autoliefhebbers onder ons, wat een Camionette occasion precies is. Een camionette is het Belgische woord voor bestelbus, bestelwagen of bestelauto. Zo’n camionette of bestelbus is dus een voertuig bedoeld voor het vervoeren van spullen, met dus meer ruimte dan een gewone personenauto. Toch hoef je geen apart rijbewijs te hebben voor het besturen van een camionette. Deze kun je gewoon met je rijbewijs B (dus het ‘gewone’ rijbewijs voor personenauto’s) besturen. 

Waarom is een Camionette occasion zo handig? 

Maar waarom is een Camionette occasion dan zo handig? Want je zou denken dat zo’n grotere auto natuurlijk juist niet handig is omdat het veel meer moeite kost om hem ergens te parkeren. Maar er zitten zeker veel meer voordelen dan nadelen aan dit voertuig. Allereerst natuurlijk omdat er veel meer ruimte is in de Camionette occasion dan in een gewone personenauto en deze dus uitstekend is om spullen te vervoeren. Daarnaast is de Camionette occasion natuurlijk veel makkelijker door de stad te manoeuvreren dan een grote vrachtwagen of grotere bestelwagen die ook dezelfde spullen zou kunnen vervoeren. Tot slot heeft een vrachtwagen een inhaalverbod en een maximumsnelheid, die deze wendbare Camionette occasion ook niet heeft. Een ideaal tussenmaatje tussen een ‘gewone’ auto en een vrachtwagen dus! 

Waar kan ik een Camionette occasion kopen? 

Mocht je door deze blog zijn overgehaald om ook een Camionette occasion aan te schaffen, dan kan dat op de website TrucksNL. Hier staan verschillende camionettes op een rijtje met prijzen, het jaar waaruit ze komen, waar je hem kunt ophalen, enzovoort. Een hele handige website om je voertuig op aan te schaffen dus! Tot slot kun je ook voor allerlei andere soorten voertuigen, containers, bouwmachines en landbouwmachines en nog veel meer hier terecht. Het is dus een website die je als ondernemer absoluut even in je achterhoofd moet houden. 

About

No Comments

Leave a Comment